Znaleźć równanie stycznej do wykresu
nawrocki: Znaleźć równanie stycznej do wykresu
(x3+x)ln(x+2) w punkcie x0=e−2
bardzo prosze o pomoc ponieważ nie jestem pewien swojego wyniku który wygląda bardzo
skomplikowanie
f'(x) wszlo mi (3x2+1)ln(x+2)+(x3+x/x+2)
f'(x0)= 3e2−12e+13+(e3−62+13e−10)/e
f(x0)=e3−6e2+13e−10
31 paź 11:04
Jerzy:
Pochodna dobra.Ile wynosi x0 ?
31 paź 11:36
wredulus_pospolitus:
źle wyliczone f'(x0)
31 paź 11:37
wredulus_pospolitus:
aaa ... tam jest −6e2
31 paź 11:38
wredulus_pospolitus:
no to jest ok
31 paź 11:39