matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mam spawdzian
Biszuuu:
Wielkości x i y są proporcjonalne. Uzupełnij tabelkę x 0,5 1 2 4 _ y __ __ __ 1 2
30 paź 10:18
wredulus_pospolitus:
x
4
=
<−−− to masz z tabelki
y
1
więc:
4
0.5
=
1
co tutaj
4
1
=
1
co tutaj
4
2
=
1
co tutaj
4
co tutaj
=
1
2
30 paź 10:19