α | α | α | ||||
1 + cosα + isinα = 2cos( | ))(cos( | ) + isin( | )) | |||
2 | 2 | 2 |
π | π | |||
1+cos | =2cos2 | |||
6 | 12 |
π | π | π | ||||
z=2cos2 | +2sin | *cos | *i | |||
12 | 12 | 12 |
π | π | π | ||||
z=2*cos | *(cos | +i sin | ) | |||
12 | 12 | 12 |
π | √2+√6 | |||
|z|=2cos | = | |||
12 | 2 |
√2+√6 | π | π | ||||
z24=( | )24*(cos | +i sin | ) | |||
2 | 2 | 2 |
√2+√6 | ||
z24=( | )24*i24 | |
2 |
√2+√6 | ||
z24=( | )24 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |