proszę o rozwiązanie
anna: | | 1 | | 2 | | 4 | |
niech A,B ⊂Ω P(A) = |
| P(B) = |
| i P(A∩B) = |
| P(A∪B) |
| | 4 | | 3 | | 9 | |
oblicz P(A∩B)
po wstawieniu do wzoru wyniku nie otrzymałam
29 paź 14:56
wredulus_pospolitus:
To pokaż jak podstawiasz
29 paź 15:00
29 paź 15:09
a7: tam zamiast +4/9P(A∪B) powinno być −P(A∪B)
29 paź 15:10
a7: −4/9P(A∪B)
29 paź 15:11
Jerzy:
@a7 , dlaczego w pierwszej linijce jest: ....... + 4/9(AUB) ?
29 paź 15:12
wredulus_pospolitus:
albo od razu
| | 4 | | 9 | |
P(AnB) = |
| P(AuB) −> P(AuB) = |
| P(AnB) |
| | 9 | | 4 | |
| 9 | | 1 | | 2 | |
| P(AnB) = |
| + |
| − P(AnB) |
| 4 | | 4 | | 3 | |
| | 1 | | 2 | | 4 | |
P(AnB) = ( |
| + |
| )* |
| = ... |
| | 4 | | 3 | | 13 | |
29 paź 15:12
anna: dziękuję bardzo
29 paź 15:39