matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Krzrantop:
1
2
5
*x + 2
7
*x= 14
2
:
−2
6
*x
2
29 paź 09:59
Eta:
2
5
x+2
7
x+2
6
x=2*196 2
5
x(1+4+2)=2*196 32x=56 x=7/4
29 paź 10:04
Krzrantop:
Dziękuję, jeszcze zapytam
1
1
[(3
)
2
:7
2
]
2
*x = [(
]
0
− 5*(0,3)
2
*(0,5)
−
1]
2
2
2
Dalej:
1
3
2
[
]
2
*x= [1−5*
*2]
2
2
2
10
2
1
9
= [1−
]
2
2
4
10
1
1
= [
]
2
2
4
10
16
4
x= 0,01*2
4
=
=
100
25
gdzie tu jest błąd − bo w odpowiedziach jest 1/25
29 paź 10:20
ICSP:
https://www.wolframalpha.com/input/?i=%28%28+7%2F2%29%5E2+%2F+7%5E2%29%5E2x+%3D+%28+%281%2F2%29%5E0+-+5+*+%280.3%29%5E2+*+%280.5%29%5E%28-1%29%29%5E2
29 paź 12:54