matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pmocyyyyyyyyyyyyyy:
Wyrażenie w=
√
(2−x)
2
−
√
(1−x)
2
dla x∊(1,2) przyjmuje postac
28 lut 19:45
Godzio:
x∊(1,2) W = |2−x| − |1−x| = 2−x −(−1+x) = 2−x+1−x = −2x +3
28 lut 19:47
Pmocyyyyyyyyyyyyyy:
Dzieki
28 lut 19:51