matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZE :!
Kaja:
Hejcia bardzo proszę o pomoc i rozwiązanie na teraz 6cos
2
x + 7sinx−1=0
28 paź 12:56
Jerzy:
6*(1 − sin
2
x) + 7sinx − 1 = 0 teraz podstawienie: sinx = t i warunek: t ∊ [−1,1]
28 paź 13:03