1 | 3 | 5 | 2n−1 | |||||
( | + | + | +...+ | ) | ||||
2 | 22 | 23 | 2n |
2*1−1 | 2*2−1 | 2*3−1 | 2n−1 | |||||
S= | + | + | +.... | = | ||||
21 | 22 | 23 | 2n |
2*1 | 1 | 2*2 | 1 | 2*3 | 1 | 2n | 1 | |||||||||
= | − | + | − | + | − | +..,,+ | − | |||||||||
2 | 21 | 22 | 22 | 23 | 23 | 2n | 2n |
2*1 | 2*2 | 2*3 | 2n | |||||
S= | + | + | +..,,+ | + | ||||
2 | 22 | 23 | 2n |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
−( | + | + | +....+ | )⇔ | ||||
21 | 22 | 23 | 2n |
1 | 2 | 3 | n | 1 |
| ||||||||||||||||
S=2*( | + | + | +..,,+ | )− | * | ||||||||||||||||
2 | 22 | 23 | 2n | 2 |
|
1 | 2 | 3 | n | 1 | ||||||
S=2*( | + | + | +..,,+ | )−(1−( | )n) | |||||
2 | 22 | 23 | 2n | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |