matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz współczynnik kierunkowy prostej
Brovada:
Wyznacz współczynnik kierunkowy prostej C(−4√2,−2) D(√2,4) pomoże ktoś ?
27 paź 15:16
ite:
C=(x
C
,y
C
) D=(x
D
,y
D
) współczynnik kierunkowy prostej przechodzącej przez te punkty
y
C
−y
D
a=
x
C
−x
D
27 paź 15:55