Rachunek prawdopodobieństwa
Raap: Gosia losuje ze zwracaniem k razy po jednej karcie z talii 52 kart. Wyznacz prawdopodobieństwo
zdarzenia:
a. Gosia co najmniej raz wylosowała damę,
b. Gosia nie wylosowała ani razu damy
Dla k=3 i dla k=4
Proszę o pomoc
27 paź 13:00
Raap: .
27 paź 13:47
a7: b) nie jestem pewna, ale ponieważ losuje ze zwracaniem toΩ=52
3 i 52
4
| | 484 | |
P(B2)= |
| =(U{12]{13})4 |
| | 524 | |
27 paź 13:55
a7: a) również nie jestem pewna, ale
| | 48k | | 12 | |
P(A)=1− |
| =1−( |
| )k |
| | 52k | | 13 | |
27 paź 13:57
a7: może poczekaj np. na wredulusa on będzie wiedział na pewno
27 paź 13:59
Blee:
(a) jest ok,
(b) jest ok
27 paź 16:16