Rozwiąż równanie
berys: z+1=(z+i)¯
wychodzi mi że: b=−1 a=a w odpowiedziach jest że rozwiązaniem są liczby rzeczywiste ale
przecież
jak za a podstawie np 2 to wyjdzie z=2−i a to liczbą rzeczywistą nie jest
27 paź 11:35
ICSP: bez względu na wybór z część rzeczywista liczby po lewej stronie jest zawsze o 1 większa od
części rzeczywistej liczby po prawej stronie.
Równość nie może więc zajść.
27 paź 14:48
berys: skoro równość nie może zajść to czy nie powinno być "brak rozwiązań" lub zbiór pusty?
27 paź 15:00
ICSP: obojętne jak to opiszesz.
Wszystkie 3 opcje oznaczają dokładnie to samo.
27 paź 15:06