matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geoetria wykreślna
Benek:
Wyznacz współrzędną x punktu przebicia M=α(A,a)∩m dla następujących danych: A=[5,6,8] a= a([7,10,10 ],[2,12,5]) m= m([7, 7,6 ],[2,9,11]) ktoś wytłumaczy jak to zrobic ?
27 paź 10:33