1 |
| ||||||||||||
cosα + cos2α + ... + cosnα = | ( | − 1) | |||||||||||
2 |
|
sin1,5a −sin0,5a | 2cosa*sin0,5a | |||
dla n=1 L=cosa P= | = | =cosa | ||
2sin0,5a | 2si0,5a |
sin(k+0,5)a−sin0,5a | ||
cosa+cos2a+...+coska= | ||
2sin0,5a |
sin(k+1,5)a−sin0,5a | ||
cosa+cos2a+ .. +coska+cos(k+1)a= | ||
2sin0,5a |
sin(k+0,5)a−sin0,5 | ||
L= | +cos(k+1)a = | |
2sin0,5 |
sin(k+0,5)a−sin0,5+2sin0,5*cos(k+1)a | ||
= | = | |
2sin0,5a |
sin(k+0,5)a−sin0,5a +sin(k+1,5)a−sin(k+0,5)a | ||
= | = | |
2sin0,5a |
sin(k+1,5)a−sin0,5a | ||
= | =P | |
2sin0,5a |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |