matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj na płaszczyźnie zespolonej
Jopek:
Narysuj na płaszczyźnie zespolonej arg(iz
4
) = π arg(i) + arg(z
4
) = π arg(z
4
) = π/2 −> na tym miejscu stanąłem nie wiem co z tym arg(z
4
)
26 paź 12:34
ICSP:
arg(z
4
) = 4arg(z) mod [0;2π)
26 paź 13:48
Mila:
π
+4arg(z)+2kπ=π i 0≤arg(z)<2π
2
1) k=0
π
+4arg(z)=π
2
π
arg(z)=
8
2) k=−1
π
4arg(z)=3π−
2
5π
arg(z)=
8
3)k=−2
π
4arg(z)=5π−
2
9π
arg(z)=
8
4) k=−3
π
4arg(z)=7π−
2
13
arg(z)=
π
8
=============
π
α=
8
26 paź 18:26
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick