Oblicz wielomiany
Mon: Podaj przykład dwóch wielomianów jednej zmiennej rzeczywistej x, stopnia siódmego, przyjmującym
dla liczby 2 wartość 26, a jego wyraz wolny jest równy 15
25 paź 19:49
a7: W(x)=11/128*x7+15
25 paź 20:02
a7: G(x)=x7−68,5*x+15
25 paź 20:05
Mon: dziękuję
25 paź 20:06
a7:
25 paź 20:07
Mon: dziękuję, tylko tam zamiast 68,5 powinno być 58,5
25 paź 20:26
a7: 128−58,5*2+15=128−117+15=11+15=26
tak zgadza się!
25 paź 20:28
wredulus_pospolitus:
| | 11 | |
g(x) = |
| x7 + 15 (powtarzam po a7) |
| | 27 | |
a drugi:
| | 11 | |
h(x) = |
| x 7 + 15 + x(x−2)  |
| | 27 | |
25 paź 22:01