LICZBY ZESPOLONE
bluee: Oblicz
3√1+i.
z
3=1+i
|z|=
√2
| | | | | |
zk=3√√2(cos |
| +i sin |
| ) Potem obliczam to dla k=0,1,2. |
| | 3 | | 3 | |
Czy tak to powinno wyglądać?
25 paź 15:33
Pytający:
Zamień "z3 = 1 + i" na "z = 1 + i" i będzie dobrze.
25 paź 16:00
bluee: ok

Ten
6√2 wyglądał podejrzanie
25 paź 16:06
bluee: Równanie (x−2)(x−5) mam rozważyć w zbiorze N,Z,W,R oraz liczb zespolonych.
Dla tego ostatniego mam wpisać zbiór pusty czy x=5,x=2
25 paź 16:56
Pytający:
(x−2)(x−5) nie jest równaniem.

5 = 5 + 0i ∊ ℂ
(ℂ to zbiór liczb zespolonych)
25 paź 18:28
bluee: Masz rację powinnam napisać (x−2)(x−5)=0
25 paź 18:49