1 | 1 | |||
f'(x)= | * | |||
√2−x | 2√x−1 |
1 | 1 | 1 | ||||
f'(x) = | * (√x−1)' = | * | * (x−1)−12 = | |||
√1−x+1 | √2−x | 2 |
1 | ||
f'(x) = | ||
2√2−x*√x−1 |
1 | ||
nie wiem skąd w mianowniku w pierwszym przekształceniu jest | ||
√1−x+1 |
1 | ||
Wzór: (arcsin(x) )'= | z tablic | |
√1−x2 |
1 | 1 | |||
(arcsin(√x−1) )'= | * | = | ||
√1−(√x−1)2 | 2√x−1 |
1 | 1 | |||
= | * | = | ||
√1−(x−1) | 2√x−1 |
1 | 1 | 1 | ||||
= | * | = | ||||
√2−x | 2√x−1 | 2√(2−x)*(x−1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |