matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
anonim123:
1
Jak rozwiązać pochodną(arctag
)' robiłam to z funkcji złożonej
x
24 paź 19:44
a7:
http://matematykadlastudenta.pl/strona/22.html
1
1
f'(x)=
*(
)'=......
1
1+(
)
2
x
x
24 paź 19:50
a7:
−1
wyszło mi
x
2
+1
24 paź 19:52
anonim123:
1
A jak to przekształcić do postaci −
x
2
+1
24 paź 19:54
Jerzy:
Jak ty się dostałaś na te studia ? Ty masz podstawowe braki z matematyki.
24 paź 20:09
a7:
1
−1
x
2
−1
−1
*
=
*
=
x
2
+1
x
2
x
2
x
2
+1
x
2
x
2
+1
24 paź 20:44