matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania i nierówności liniowe
Monika:
dla jakich wartości parametru K pierwiastek równania:
2x−1
x−k
=
3
6
jest mniejszy od 2? prosze od dokładne wytłumaczenie:(
28 lut 18:42
Emma:
4x −2 = x−k 3x = 2−k
2−k
x=
3
x <2
2−k
<2
3
2−k< 6
k > − 4
28 lut 21:21