dzielenie macierzy?
m:

Jak to należy obliczyć? O ile transpozycja ok, to to dzielenie nie mam pojęcia. Wiem, że w
przypadku dzielenia macierzy, trzeba zrobić macierz odwrotną i pomnożyć je. Ale nie widzę tego
tutaj
23 paź 09:23
znak: Czy w tym przypadku jest to możliwe? Jedynie spotkałem się z definicją, że X = b/A ⇔ A*X = b, a
to z kolei jest równoważne X = A−1*b, stąd A−1*b = b/A. Tyle, że to wymaga, aby macierz
A była kwadratowa oraz jej wyznacznik musi być niezerowy.
23 paź 10:17
m: No właśnie tak mi się wydawało, że tego nie da się policzyć
23 paź 20:55