matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę ciągu
kaczka:
Oblicz granicę ciągu
1
a
n
=(1+
)
2
n+1
2
n
22 paź 12:00
Adamm:
a
n
= e
2
n
2
gdzie e
n
= (1+1/n)
n
→ e jako podciąg, e
2
n
→ e więc a
n
→ e
2
22 paź 12:21