niepewność
anonim123: Dlaczego niepewność bezwzględną tak zaokrąglamy u(l)=0,00012345 równa się w przybliżeniu 0,01?
21 paź 18:28
ABC:
czy ty używasz słowa niepewność bezwzględna na błąd bezwzględny?
21 paź 18:41
anonim123: nie mam zaokrąglić w górę niepewność
21 paź 18:43
anonim123: W notatkach mam tak m=0,00234 niepewność zaokrąglamy w górę l=2,34 u(l)=0,00012345 równa się w
przybliżeniu 0,01
21 paź 18:45
ABC:
to jakieś dziwne bo 0,00012345 w zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku to 0,00 czyli 0
jaki to przedmiot? pracownia fizyczna na studiach?
21 paź 19:09
anonim123: tak
21 paź 19:14
ABC: jak pracownia fizyczna to pewnie jest ujęcie statystyczne , miałem to ponad 25 lat temu i nie
chce mi się przypominać, może ktoś młodszy ci pomoże
21 paź 19:26
a7: wygląda na to, że oba wyniki są pomnożone (przy przybliżaniu) razy 1000
21 paź 20:11
a7: a nie jeden razy 100 a drugi razy 1000
21 paź 20:12
21 paź 20:28
anonim123: Dziękuję
21 paź 20:31
a7:
21 paź 20:36