funkcje i zbiory
Humanista: Czy taki zapis zbioru: R = {<1,0>, <0,1>}
oznacza funkcję, gdzie f(1) = 0, a f(0) = 1?
oraz czy powiedzmy zapis R = {<1,0>, <1,1>} nie mógłby oznaczać funkcji,
bo każdy argument może mieć tylko 1 wartość?
21 paź 17:23
Jerzy:
Zbiór nie oznacza funkcji.Napisz konkretnie o co ci chodzi.
21 paź 17:53
Humanista: już o nic, dzięki
21 paź 17:56
jc: Funkcja jest zbiorem (zbiorem par).
Humanista, dobrze napisałeś.
21 paź 18:11
Jerzy:
Wektor też jest funkcją,bo to para punktów.
21 paź 19:07
Adamm:
No tak. Funkcją na zbiorze skończonym. Jej wartościami są projekcje na poszczególne
współrzędne.
22 paź 09:49