matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaki kąt tworzy z osią x styczna do wykresu funkcji f(x)= 2ctg(x) w punkcie U{π}
świta:
π
Jaki kąt tworzy z osią x styczna do wykresu funkcji f(x)= 2ctg(x) w punkcie
2
21 paź 11:19
Jerzy:
α = arctg[f'(π/2)]
21 paź 11:23