Hej
Hary: oblicz
|z|=1+2i+z
wyszło mi
1+(2+y)2−x prosze o sprawdzenie
albo wynik poprawny
20 paź 15:56
ABC:
| | 3 | |
z= |
| −2i jest rozwiązaniem tego równania |
| | 2 | |
20 paź 16:04
Hary: |z|=1+x+i(2+y)
√(1+x)2+(2+y)2=z
dalej nie wiem jak do tego doszłeś do wyniku ?
20 paź 16:56
ABC:
można brutalnymi rachunkami a można chytrze w 4 linijkach
20 paź 17:02
Mila:
z=x+iy, gdzie x,y∊R
|z|=1+2i+z
|x+iy|=1+2i+x+iy
√x2+y2=(1+x)+i(y+2)
y+2=0⇔y=−2
1+x=
√x2+(−2)2 /
2
1+2x+x
2=x
2+4
2x=3
========
20 paź 17:54