Zbadaj suriektywność funkcji
Dzik: Zbadaj suriektywność funkcji f(x) = |x−2|
Wiem co to znaczy że funkcja jest suriektywna, ale w każdym przykładzie jest dodatkowy zapis w
postaci f: X → Y, gdzie X = <jakiś zbiór>, Y = <jakiś zbiór>. W moim zadaniu tego nie ma. Czy
to oznacza, że za oba, X oraz Y, mam przyjąć zbiór liczb rzeczywistych ℛ?
20 paź 10:29
Jerzy:
Jeśli nie ma określonych zbiorów X i Y , to nie ma mozliwości określenia suriektywności.
20 paź 10:48
Dzik: Dziękuję, dopytam się prowadzącego
20 paź 10:55