Witam was serdecznie,kochani forumowicze! Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie.
Remus z Wejrowa: Punkt A=(2017,0) należy do wykresu funkcji f określonej wzorem:
a) f(x)= (x+2017)2
b) f(x)= x2−2017
c) f(x)= (x+2017) (x−2017)
d) f(x)= x2+2017
19 paź 19:13
Eta:
c)
19 paź 19:16
Eta:
C) y=(20017+2017)*(2017−2017) = 0
19 paź 19:19
Remus z Wejrowa: Bóg zapłać za odpowiedź.
Jeśli możesz,mogłabyś mi wytłumaczyć,skąd ona się wzięła?
Muszę to zrozumieć,aby dobrze napisać sprawdzian z działu.
19 paź 19:21
Eta:
P(2017,0) x=2017, y=0
podstaw w c) x=2017...... i otrzymasz...y=0
19 paź 19:27