matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaz ze a=b=c
nona:
wykaz ze z rownosci (a−b)
2
+(b−c)
2
+(c−a)
2
=(a+b−2c)
2
+(b+c−2a)
2
+(c+a−2b)
2
wynika a=b=c
19 paź 12:45
jc:
Prawa strona = 6(a
2
+b
2
+c
2
−ab−bc−ca)=3[ (a−b)
2
+ (b−c)
2
+ (c−a)
2
]. Dokończ.
19 paź 13:03