ostrosłup
mat20:
Dany jest ostrosłup prawidłowy trójkątny w którym krawędź podstawy jest trzy razy
krótsza od krawędzi bocznej. Promień okręgu wpisanego w podstawę ma długość r
Wyznacz pole przekroju tego ostrosłupa płaszczyzną prostopadłą do krawędzi bocznej
i przechodzącą przez krawędź podstawy.
Sporządź odpowiedni rysunek.
18 paź 17:41
wredulus_pospolitus:
Rysunek sporządziłeś? Zaznaczyłeś przekrój o który chodzi?
Wyznaczyłeś ile wynosi długość krawędzi podstawy? A ile krawędź boczna?
Zrobiłeś cokolwiek
18 paź 17:55
Eta:
Hej "Wredny"

Coś taki ostry ?
18 paź 18:18
wredulus_pospolitus:
Taki jak zawsze ... no może troszeczkę bardziej, bo się dzisiaj wyspałem
18 paź 18:21
18 paź 18:23
wredulus_pospolitus:
supcio ... trochę bonusowego białka

Zresztą −−− gdzie Ty (w dzisiejszych czasach) dopadłaś robaczywe jabłko? Toż to jakiś 'bio
rarytas'
18 paź 18:26
Eta:
Z mojego sadu ( nie opryskiwane)
18 paź 18:31
Eta:
No może przez mojego
18 paź 18:31
Eta:
| | √26 | |
W ΔCOS : z Pitagorasa H=2√26 to sinα= |
| |
| | 3√3 | |
w ΔDEC : w= 3r*sinα = ....
P= r
2√26
===========
i po ptokach
18 paź 18:48
ICSP: Zadania z stereometrii i planimetrii to najgorsze zło tego świata.
18 paź 18:50
18 paź 18:53
wredulus_pospolitus:
Etuś ... najlepsze są z prawdopodobieństwa
18 paź 18:55
Eta:
Poprawiam zapis H=2√26 r
18 paź 18:55
Eta:
Etammmmmmmm ... "sztampowe, oklepane,.....
18 paź 18:56