matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zespolone
help plis:
|z−3i|=Imz Jak to narysować
18 paź 16:49
zombi:
z = x+iy |z−3i| = |x+(y−3)i| Z drugiej strony Imz = y
18 paź 17:02
jc:
Parabola (z definicji paraboli). Możesz liczyć po kolei. x
2
+(y−3)
2
=y
2
, ....
18 paź 17:04