zad
ki: 1,walec o promieniu 1 jego pole boczne to 4 pi wyznacz wysokosc
2, przekroj osiowy walca jest kwadratem o boku 4 objetosc tego walca jest rowna?
3, jezeli dlugosc wysokosci walca jest rowna jego promieniowi i Pb oznacza pole powierzchni
bocznej walca a Pb oznacza pole podstawy walca to
4, zle jeszcze raz
jezeli dlugosc wysokosci walca jest rowna jego promieniowi i Pb oznacza pole powierzchni
bocznej walca a P+p oznacza pole podstawy walca to
a)Pb=Pp
b)Pb=3Pp
c)Pp=2Pb
d)Pb=2Pp
5, walec powstal przez obrot kwadratu o dlugosci 4 oblicz pc walca
6, wysokosc walca=10 a obw podstawy =5 pi tangens kata nachylenia przekatnej przekroju
osiowego
tego walca do jego podstawy jest rowny?
7,jak zmnieni sie objetosc stozka jak promien podstawy zwiekszymy o 2 razya wysokosc stozka
zniesjszymy 2 razy
28 lut 18:19
ki:
28 lut 18:28
ki: up
28 lut 18:31
ki:
28 lut 18:37
ki:
28 lut 18:56