18 paź 14:00
wredulus_pospolitus:
nie
| √4n2 + 7n + 2n | | 2+2 | | 4 | |
| −−> |
| = |
| |
| 7n | | 7 | | 7 | |
18 paź 14:28
anonim123: Zgubiłam 2n. A nie mogę tego zrobić bez wzorów skróconego mnożenia wyciągając n2 przed
pierwiastek?
18 paź 14:35
ABC:
nie możesz bo n2(2−2) jest typu ∞*0
18 paź 15:11
anonim123: A nie powinno być n(2−2)?
18 paź 15:19
Saizou :
| 1 | | √4n2+7n+2n | |
| * |
| = |
| √4n2+7n−2n | | √4n2+7n+2n | |
| | √4n2+7n+2n | |
= |
| = |
| | 4n2+7n−4n2 | |
| | √4+7/n+2 | | √4+2 | | 4 | |
= |
| → |
| = |
| , gdy n→+∞ |
| | 7 | | 7 | | 7 | |
18 paź 15:22
wredulus_pospolitus:
anonim123 −−− bez większej różnicy czy n2(2−2) czy n(2−2) ... tak czy siak jest to symbol
nieoznaczony i dlatego konieczne jest przekształcenie
18 paź 15:46
anonim123: Dziękuję
18 paź 15:47
ICSP:
n2(2−2) oraz n(2−2) nie są symbolami nieoznaczonymi.
To po prostu 0.
18 paź 16:06