.
Nadia: Zadanie:
Wyznacz wskazana wielkość z podanego wzoru:
a) p=a+b+2c/2 ,b
b)x=x1+x2+x3/3 ,x3
18 paź 09:37
Kin: Wyrażenia algebraiczne?
18 paź 09:42
ABC: wygląda mi na 8 klasę
18 paź 09:44
Nadia: Tak to wyrażenia
18 paź 09:46
Nadia: i nad x jest taka kreska podpunkt b nie wiem co ona oznacza i jak to rozwiązać
18 paź 09:48
a7: a)
2p=a+b+c
b=2p−a−c
b)
3x=x
1+x
2+x
3
x
3=3x−x
1−x
2
18 paź 09:49
Nadia: a7 a w odpowiedziach mam ze powinno wyjść a) 2p−a−2c
18 paź 09:52
a7: no tak przeoczyłam 2 przy c
18 paź 09:52
a7: a w b) kreska nad x oznacza chyba średnią z tych trzech liczb
18 paź 09:53
Nadia: a jeśli wyszło 2p to mnożymy przez 2 a potem żeby wyszło b to jak to zrobil ze wyszlo b
podzielic?
18 paź 09:55
Nadia: i od razu znak się zmienił hmm
18 paź 09:55
a7: tak żeby wyszło b, to a i 2c przenosimy na drugą stronę ze zmienionym znakiem
18 paź 10:00
18 paź 10:00
18 paź 10:01
Nadia: Dziękuje bardzo
18 paź 10:02
a7:
18 paź 10:03