Zapisz w postaci 1/a
Michał : | | 1 | |
Hej mam problem jak zapisać w postaci |
| , gdzie A to liczba całkowita. |
| | a | |
Proszę o pomoc
17 paź 13:22
wredulus_pospolitus:
| | 2√10 | | 1 | | 5 | | 5*√10 | | 5√10 | |
a = |
| −−−> |
| = |
| = |
| = |
| = |
| | 5 | | a | | 2√10 | | 2*√10*√10 | | 2*10 | |
17 paź 13:26
wredulus_pospolitus:
jakie 'A to liczba całkowita'
17 paź 13:27
wredulus_pospolitus:
chodzi Ci o to, że mianownik ma być liczbą całkowitą

Jeśli tak, to patrz 13:26
17 paź 13:27
Jerzy:
Przepisz kolego porządnie treść zadania,a nie wypisuj głupot.
17 paź 13:46