Dziwne zadnie
Marcin: Cześć.
Oblicz wartość rezystancji krytycznej oraz jej niepewność dla obwodu RLC, w którym wartość L =
0,050 H zmierzono z dokładnością ΔL = 0,001 H, natomiast wartość pojemności kondensatora
wynosiła (17,5 ± 0,1) uF.
Ktoś z forum matematycznego powie mi jak się do tego zabrać?
15 paź 12:42
wredulus_pospolitus:
A co konkretnie jest tutaj 'DZIWNE'

Jaki jest wzór na obliczenie wartości rezystancji krytycznej
15 paź 12:51
Marcin: | | L | |
R = 2√ |
| Tylko nie wiem czym jest to c |
| | c | |
15 paź 12:56
Marcin: Znaczy nie rozumiem tylko jednego, jak zróżniczkować coś takiego by otrzymać niepweność
pomiarową
15 paź 13:54