Przedstaw strukturę sprzedaży
Tadeusz: Faktura sprzedaży wykazuje jednostkową cenę sprzedaży brutto 1107 zł. Narzut zysku wynosi 20%
kosztu własnego,
stawka podatku VAT to 23%. Koszt wytworzenia stanowi 70% kosztu własnego sprzedaży, koszty
ogólnego
zarządu 25%, a koszty sprzedaży 5%.
Przedstaw strukturę ceny sprzedaży brutto.
13 paź 12:31
wredulus_pospolitus:
1107 −−− cena brutto
1107/1,23 = 900 −−− cena netto
1107 − 900 = 207 −−− VAT
900/1,2 = 750 −−− koszty własne
900 − 750 = 150 −−− zysk
750*0.7 = ... −−− koszt wytworzenia
750*0.25 = ... −−− koszt zarządu
750*0.05 = ... −−− koszt sprzedaży
13 paź 16:55
Tadeusz: wreduluspospolitus: Dziękuję, Tadeusz
16 paź 17:36