Oblicz za pomocą wektorów zaczepionych i swobodnych
frytas: Równoległościan ABCDA′B′C′D′ rozpięty jest na trzech wektorach niewspółpłaszczyznowych.
→AB = →p, →AD = →q, →AA′ = →r
Wyraź w zależności od →p, →q i →r wektory o początku A′, będące krawędziami i przekątnymi
równoległościanu i przekątnymi jego ścian.
12 paź 19:58
Mila:

A'D'
→=q
→
A'D
→=−r+q
A'B'
→=p
→
A'C'→=p
→+q
→
A'B
→=−r
→+p
→
A'C
→=A'C'
→+(−r)→=p
→+q
→−r
→
12 paź 21:13
Eta:
Jeszcze DB
12 paź 21:31
Mila:
Mają być wektory o początku w A'
12 paź 21:35
Eta:
ok
12 paź 21:50