matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
HGH:
rozwiaz rownania z neiwwiadomymi z∊C; x,y∊R
1+i
2−3i
=
z
z2
z2 to sprzezenie liczby z (nie wiem jak na stronie to zapisac) wyszlo mi x=y=0 wiec zbior pusty bo gdy x=y=0 to mianownik =0 =>sprzecznosc. jest ok?
12 paź 15:58