macierz
Angela: oblicz macierz X spelniajaca rownanie
2(A − X) + 3(2X + B) = A + B − X
bardzo dziekuje za rozwiazanie musze zobaczyc jak sie dobrac do takiego zadanka miec jakies
zrobione na przyklad pozdrawiam Angela
12 paź 12:24
wredulus_pospolitus:
Dodawanie/odejmowanie jest przemienne z mnożeniem przez skalar, więc:
2A − 2X + 6X + 3B = A + B − X
| | 1 | | 2 | |
A + 2B = −5X −−−> X = − |
| A − |
| B |
| | 5 | | 5 | |
12 paź 13:36
Angela: b)X = − 1/6 −1/9 takie w odp mam rozwiazanie ale nie wychodzi mi i Panu chyba tez
12 paź 16:16