matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna
Krzrantop:
(3x + 6)
2
3
√
(x+2)
2
9 paź 19:20
Minato:
Dla x ≠−2 mamy
(3x+6)
2
[3(x+2)]
2
9(x+2)
2
=
=
3
√
(x+2
2
3|x+2|
3|x+2|
9(x+2)
2
1) dla x > −2 mamy
= 3(x+2)
3(x+3)
9(x+2)
2
2) dla x < −2 mamy
= −3(x+2)
−3(x+3)
9 paź 19:36
Mila:
x≠−2
9 paź 22:19