⎧ | x2 −yz=3 | ||
Rozwiąż układ równań: | ⎨ | y2 − xz=4 | |
⎩ | z2 − xy=5 |
11 | 1 | 13 | ||||
(x,y,z) = (− | , | , | ) | |||
6 | 6 | 6 |
11 | −1 | −13 | ||||
(x,y,z) = ( | , | , | ) | |||
6 | 6 | 6 |
−5x−3y | ||
z= | ||
4 |
−5y−3x | ||
z= | ||
3 |
−5x−3y | −5y−3x | ||
= | |||
4 | 3 |
1 | ||
y=± | ||
6 |
11 | 1 | 13 | ||||
x=− | , y= | , z= | ||||
6 | 6 | 6 |
11 | 1 | 13 | ||||
x= | , y=− | , z=− | ||||
6 | 6 | 6 |
1 | ||
108y2=3, y2= | ||
36 |
1 | ||
y=± | ||
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |