Algebraicznie i graficznie
Ania: Rozwiąż algebraicznie i graficznie uklad równań
I y−1 l =2
x−y= 1
7 paź 21:43
ICSP:

graficznie:
(0;−1) , (4;3)
algebraicznie:
|y −1| = 2
y − 1 = 2 v y − 1 = −2
y = 3 v y = −1
teraz podstaw do drugiego równania i wylicz odpowiadające im x.
7 paź 21:47
Ania: A graficznie to to jak ?
Po prostu rysunek ? Bo jakieś obliczenia w sumie tez muszę zrobić
Chociażby żeby przekształcić do równania prostej
Dzięki za pomoc
7 paź 21:52
ICSP: Graficznie po prostu rysujesz.
Jeżeli potrzebujesz dokonać wcześniej jakiś obliczeń które są niezbędne do narysowania to
proszę bardzo.
Jednak nie są one wymagane.
7 paź 21:55
Ania: Ok graficznie
7 paź 21:58