ds
ki: jezeli stosunek objetosci dwoch podobnych stozkow jest rowny 8 to stosunek dlugosci ich
promienii jest rowny
28 lut 17:21
ki: jezeli stosunek pol podobnych kul jest rowny 1:4 to stosunek ich promieni jest rowny
28 lut 17:22
fikuś:
stosunek objtości jest równy szrściznowi skali podobieństwa
2
28 lut 17:23
ki: jezeli stosunek pol podobnych kul jest rowny 1:3 to stosunek ich objetosci tyh kul jest
rowny
28 lut 17:24
fikuś: 1:2
28 lut 17:24
Godzio:
(po skróceniu)
| | r3 | | 1 | |
analogicznie 2  tylko tam |
| = |
| |
| | R3 | | 4 | |
28 lut 17:25
ki: jezeli stodunek objetosci kul jest rowny 1/8 to stosunek pol powierzchni tych kul jest rowny
1/2
28 lut 17:26
Godzio: pomyliłem ze stożkiem ale z kulą już tak będzie
28 lut 17:27
ki: gondzio nei mam takiej odp
28 lut 17:28
Godzio:
do kuli tak można bo
28 lut 17:32
ki: jezeli stosunek objetosci dwoch kul jest rowny 2/3 to stusunek ich promieni jest rowny
28 lut 17:33
ki: mi wyszlo 1/2
28 lut 17:34
ki: jezeli stosunek pol podobnych kul jest rowny 1:4 to stosunek ich promieni jest rowny
28 lut 17:34
ki: co Ty robisz tu ma byc powierzchnia nie objetosc

!
28 lut 17:34
Godzio: jezeli stosunek pol podobnych kul jest rowny 1:4 to stosunek ich promieni jest rowny
jezeli stosunek objetosci dwoch kul jest rowny 2/3 to stusunek ich promieni jest rown
28 lut 17:39
ki: walec o promieniu 1 jego pole boczne to 4 pi wyznacz wysokosc
28 lut 17:46
ki: przekroj osiowy walca jest kwadratem o boku 4 objetosc tego walca jest rowna?
28 lut 17:47
ki: jezeli dlugosc wysokosci walca jest rowna jego promieniowi i Pb oznacza pole powierzchni
bocznej walca a Pb oznacza pole podstawy walca to
28 lut 17:49
ki: zle jeszcze raz
jezeli dlugosc wysokosci walca jest rowna jego promieniowi i Pb oznacza pole powierzchni
bocznej walca a P+p oznacza pole podstawy walca to
a)Pb=Pp
b)Pb=3Pp
c)Pp=2Pb
d)Pb=2Pp
28 lut 17:50
ki: walec powstal przez obrot kwadratu o dlugosci 4 oblicz pc walca
28 lut 17:53
ki:
28 lut 18:01
ki:
28 lut 18:11
ki: jak zmnieni sie objetosc stozka jak promien podstawy zwiekszymy o 2 a wysokosc stozka
zniesjszymy 2 razy
28 lut 18:14
ki: wysokosc walca=10 a obw podstawy =5 pi tangens kata nachylenia przekatnej przekroju osiowego
tego walca do jego podstawy jest rowny?
28 lut 18:16
ki: jak zmnieni sie objetosc stozka jak promien podstawy zwiekszymy o 2 razya wysokosc stozka
zniesjszymy 2 razy
28 lut 18:17