zadanie z logarytmów
waldik: Do wykresu funkcji określonej wzorem f(x)=loga xnalezy punkt P(9 3√3,−73).Oblicz a
5 paź 23:07
ICSP: a
−7/3 = 9
3√3
a
−7/3 = 3
2 + 1/3
a
−7/3 = 3
7/3
a
−7/3 = (1/3)
−7/3
5 paź 23:21
waldik: Dziękuje bardzo za pomoc
5 paź 23:56
waldik: Do wykresu funkcji określonej wzorem f(x)=loga x należy punkt P(3/2 i 2/3). Oblicz a.
Jakoś mi nie leżą te zadania z punktami.Proszę jeszcze o pomoc,z góry dziękuję.
6 paź 00:41
Serce w rozterce : Kolega podal schemat wiec policz
Pocwicz tez wzory
6 paź 01:07
waldik: Prosze sprawdzić czy dobrze to zrobiłem
2/3=log a 3/2
a2/3=3/2
a=√3/23
a=√27/8
a=3/2√3/2
6 paź 08:37
waldik: czy da sie jeszcze coś uprościc − czego ja nie widze
6 paź 08:50
waldik: prosze o pomoc
6 paź 09:20
ICSP: jest dobrze.
6 paź 13:32