wykres,analiza
Daria: Funkcja f jest określona wzorem:
x+3, dla x ≤ 0
f(x) = 3−x, dla x ∊ (0,3)
2x−6, dla x ≥ 3
1)Sporządź jej wykres,
2) Przeprowadź analizę ilości rozwiązań równania f(x) = m, w zależności od parametru m.
3) Funkcję g określamy następująco: liczbie rzeczywistej m przyporządkowujemy liczbę
rozwiązań równania f (x) = m. Sporządź wykres tej funkcji.
5 paź 18:42
Serce w rozterce :
5 paź 18:45
Eta:

1 rozwiązanie dla m ∊(−
∞,0) U (3,
∞)
2 rozwiązania dla m ∊<0,3>
3 rozwiązania dla m∊( 0,3)
5 paź 18:53
Eta:
poprawiam:
2 rozwiązania dla m=0 lub m=3
5 paź 18:57
Eta:
| | ⎧ | 1 dla m∊(−∞,0)U(3,∞) | |
| f(m)= | ⎨ | 2 dla m=0 lub m=3 |
|
| | ⎩ | 3 dla m∊(0,3) | |
5 paź 19:01
Mila:

1)
f(x)=x+3 dla x≤0 , punkty wykresu (0,3) ,(−1,2)
f(x)=3−x dla x∊(0,3), punkty wykresu (1,2), (2,1)
f(x)=2x−6 dla x≥3 (3,0), (4,2), (5,4)
2)
f(x)=m
2)
♦ m<0 lub m>3 − jedno rozwiązanie
♦ m=0 lub m=3 − dwa rozwiązania
♦ m∊(0,3) − trzy rozwiązania
5 paź 19:07
Daria: Można prosić obliczenia do tego
5 paź 19:08
Mila:
Dalej nie rysuję, bo
Eta była szybsza
5 paź 19:08
Eta:
5 paź 19:10
Serce w rozterce : Daria Jakie obliczenia ?
Wykres funkcji liniowej to potrafisz przeciez narysowac.
5 paź 19:42