matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
bbbb:
Zapisz wyrażenie w prostszej postaci:
1
sin
2
α
−cosα *
1
tgα
5 paź 17:49
wredulus_pospolitus:
1
cosa
= cgta =
tga
sina
więc mamy:
1
cos
2
a
1 − sina(1−sin
2
a)
sin
3
a − sina + 1
−
=
=
sin
2
a
sina
sin
2
a
sin
2
a
5 paź 17:53