matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Marek:
jeśli kąt α jest ostry i sin α = 4/5 to ile jest rowny cos α ? Z góry dzięki
28 lut 17:12
Godzio:
(4x)
2
+ a
2
= (5x)
2
a
2
= 9x
2
a = 3x
3x
3
cosα =
=
5x
5
28 lut 17:16