Proste działania na ułamkach zwykłych, dwa inne wyniki
Tadek: Witam, pytanie wydaje się proste ale nie potrafię zrozumieć albo nie widzę swojego błędu.
Dlaczego wynik dwóch działań tylko inaczej skróconych daje dwa odmienne wyniki.
https://i.imgur.com/oJbqCdw.jpg
30 wrz 09:35
Hank: 14, a nie 12
30 wrz 09:40
Jolanta: bład przy skracaniu
30 wrz 10:15
a7: 28 na dwa to 14 (a nie 12) (jak już pisał Hank)
30 wrz 18:42
Mila:
Tabliczka mnożenia
| 9 | | 56 | | 9 | | 7 | | 3 | | 7 | | 21 | |
| * |
| = |
| * |
| = |
| * |
| = |
| |
| 24 | | 59 | | 3 | | 59 | | 1 | | 59 | | 59 | |
30 wrz 21:57