matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bryły
Domi:
Oblicz pole przekroju osiowego walca otrzymywanego w wyniku obrotu: prostokąta o wymiarach 10cm x 5cm wokół krótszego boku.
28 lut 17:00
fikuś:
P=a*b=20*5=100
28 lut 17:08
Domi:
dziekuje za pomoc
28 lut 17:16