a2−b2 | ||
wzór a−b = | i opuszczenie modułu wyszło mi | |
a+b |
−6n − 15 | ||
= | ||
3n + √9n2+6n−15 |
2 | ||
coś na bank żle policzyłem teraz/dalej bo mi wyszło | , | |
1−√2 |
−6 + 0 | ||
−−−> | = −1 | |
3 + √9 + 0 + 0 |
| ||||||||||
= | ||||||||||
n*(3+√9+(6/n)−(15/n2)) |
| |||||||||||
= | |||||||||||
(3+√9+(6/n)−(15/n2)) |
| 6 | ||||||||||||
limn→∞ | =− | =−1 | |||||||||||
(3+√9+(6/n)−(15/n2)) | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |